Pentru că preparatele tradiționale de Paște, precum sarmalele, cozonacii și drobul, sunt nelipsitoare de pe mese, românii caută ingrediente precum ouă, unt, făină, ulei, lapte, carne de miel, pătrunjel, usturoi ș.a.
Potrivit unui material media, legumele verzi sunt mai scumpe în acest an. Doar ceapa verde este la 18 lei. În săptămâna trecută, prețul era mai mic.
Pe internet, prețul unei legături de ceapă începe de la 5 lei
Fermierii atribuie creșterea prețurilor schimbărilor climatice. Clienții pot comanda coșuri cu legume, dar aceste costuri pot fi semnificative.
Pe internet, o legătură de ceapă poate fi achiziționată de la 5 lei. Salata are un preț de 7 lei. Pentru 250 de grame de spanac, gospodinele plătesc 16 lei. Un coș complet pentru două persoane poate ajunge la 60 lei.
Rețetă de sarmale moldovenești
În Moldova, gospodinele renunță la varza murată în favoarea frunzelor de viță-de-vie și a hreanului pentru a prepara sarmalele de sărbători. Rețeta include ingredientele de bază – carne de porc (uneori combinată cu vită), orez, ceapă, morcov și condimente – cu accent pe simplitate și echilibru.
După ce umplutura este pregătită și înfășurată în frunze, sarmalele se gătesc lent, în straturi, cu suc de roșii, frunze de dafin și, opțional, costiță afumată. Pentru un gust autentic, multe gospodine preferă vase din lut și coacerea finală la cuptor.
Sursa Foto: Profimedia
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan …
vezi toate articolele