Dovleceii sunt o delicatesă! Sunt excelenți pentru preparate diverse, de la dovlecei crocanți, la pizza cu dovlecei, quiche cu dovlecel, mușaca cu dovlecei, plăcinte cu dovlecei și brânză feta și chiar suc de dovlecei.
Cum putem cultiva dovlecei mai mari în grădină? Nutrienții sunt esențiali.
Secretul dovleceilor uriași: îngrășământul natural
Soluția constă în utilizarea îngrășământului natural. Conform unor surse, este indicat să colectați 3 kg de gunoi de păsări și să-l amestecați cu 10 litri de apă caldă, folosind un băț pentru omogenizare. Apoi, se lasă într-un vas acoperit timp de 3 zile, pentru fermentare.
Se aplică un litru de îngrășământ natural sub fiecare tufă de dovlecei, repetând operațiunea la fiecare două săptămâni. Apa este crucială: udați plantele sub rădăcină cu apă la temperatura camerei, evitând apa rece care poate afecta frunzele.
Dovleceii au nevoie de expunere intensă la soare. Creșteți frecvența udării odată cu înflorirea primelor flori.
O rețetă simplă și delicioasă de dovlecei
Cauți o rețetă rapidă și ieftină, în maxim 30 de minute? Această mâncare simplă de dovlecei este o opțiune excelentă. Este ușor de preparat, delicioasă și prietenoasă cu silueta, având un număr redus de calorii (aproape 200 pe porție).
Această tocăniță de dovlecei este o gustare independentă sau o garnitură perfectă pentru pulpe de pui la cuptor sau piept la grătar. Este o alternativă sănătoasă la mesele bogate în calorii. Gustul este excelent și la rece.
Pentru 4 porții de mâncare de dovlecei, aveți nevoie de:
Descoperă aici rețeta delicioasă!
Sursa Foto: Agenție foto