Nota greșită la restaurant: 3 jumătăți de aripioare de pui, cât a plătit un turist în Căciulata

„am-crezut-ca-e-gresita-nota!”-cat-a-platit-un-turist-bucurestean-pentru-3-jumatati-de-aripioare-de-pui,-intr-un-restaurant-din-caciulata „am-crezut-ca-e-gresita-nota!”-cat-a-platit-un-turist-bucurestean-pentru-3-jumatati-de-aripioare-de-pui,-intr-un-restaurant-din-caciulata
„Am crezut că e greșită nota!” Cât a plătit un turist bucureștean pentru 3 jumătăți de aripioare de pui, într-un restaurant din Căciulata

1 august 2025 a marcat debutul restricțiilor bugetare, odată cu majorarea TVA de către Guvernul Bolojan. Întrucât majorările de prețuri afectează economia, se simte impactul lor, în special la alimente.

Un turist din București a vizitat un restaurant din Căciulata, comandând trei jumătăți de aripi de pui crocante, o porție de pilaf de orez, ketchup, piept de pui la grătar și o porție de cartofi prăjiți.

La primirea notei de plată, acesta a exclamat:

Advertisement

„Prețul este exorbitant!”

Pentru cele trei jumătăți de aripi, a plătit 25 de lei.

Adică, fiecare jumătate a costat 8,33 lei.

O aripă completă ar fi avut un preț estimat între 16 și 17 lei.

Sticla de ketchup (50 grame) a avut un preț de 3 lei.

Iată detalii despre celelalte meniuri:

  • Cartofi prăjiți (150 grame) – 14 lei
  • Pilaf de orez (150 grame) – 14 lei
  • Piept de pui la grătar (160 grame) – 28 lei

În total, vizitatorul bucureștean a cheltuit 84 de lei. O sumă considerabilă!

În contrast, o altă experiență a unui turist român, consumând o masă abundentă la un restaurant cu specialități grecești, aflat lângă Acropolă, costa 21,80 euro (aproximativ 110 lei).


Prețuri exagerate la un restaurant din România: 84 de lei pentru un meniu modest

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fiți la curent cu cele mai importante știri

Apăsând butonul Abonare, confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate și Termenii de utilizare
Advertisement