Diverse tipuri de pateuri, precum cel din carne de porc, ficat de pui, peste sau soia, sunt printre preparatele de mezeluri preferate. Pot fi savurate pe felii de pâine, combinate cu condimente sau legume, precum ardei.
În ultimul timp, pateurile vegetale au devenit populare. Un exemplu este pateul din măsline negre, o opțiune delicioasă, ideală pentru vegetarieni sau persoanele care urmăresc o dietă de slăbire.
Pate de măsline negre: Ingrediente
Pateul din măsline negre are o rețetă specială, cu trei variante aromate și cremoase. Acesta poate fi preparat cu capere, ton sau ricotta. Gustul poate fi accentuat cu usturoi sau fileuri de anșoa.
Acest pateu poate fi apreciat pe tartine, bruschette, focaccia sau lipii, sau servit alături de salată de roșii. Dacă ești în căutarea unei idei pentru o cină romantică, tartine cu pateu de măsline și o salată grecească cu brânză feta te vor ajuta să treci cu brio peste o posibilă criză de inspirație culinară.
Ingrediente:
- Măsline negre fără sâmburi (200 grame)
- 2 fileuri de anșoa în ulei sau hamsii
- Un cățel de usturoi
- Ulei de măsline extravirgin (30 ml)
- Câteva picături de suc de lămâie
- O lingură de capere
- Ton de conservă (100 grame)
- Ricotta (100 grame)
- Miez de nucă mărunțită și prăjită
- Muguri de pini prăjiți
Pentru prepararea a 200 de grame de pateu, se poate folosi un blender sau un mixer vertical.