Românii își fac stocuri de alimente din cauza războiului și a scumpirilor, mulți începând deja căutările pentru carne de porc de Crăciun

multi-romani-isi-fac-stocuri-de-alimente-de-teama-razboiului-sau-a-scumpirilor.-unii-au-inceput-deja-cautarile-dupa-carnea-de-porc-pentru-craciun multi-romani-isi-fac-stocuri-de-alimente-de-teama-razboiului-sau-a-scumpirilor.-unii-au-inceput-deja-cautarile-dupa-carnea-de-porc-pentru-craciun
Mulți români își fac stocuri de alimente de teama războiului sau a scumpirilor. Unii au început deja căutările după carnea de porc pentru Crăciun

Recentul nivel al prețurilor determină românii să fie mai atenți la buget și să achiziționeze doar produse cu reduceri semnificative.

Mulți au început deja să caute porcul de Crăciun, sperând să găsească carne la preț avantajos pe piață.

Motivul pentru care românii se îndreaptă în număr mare spre supermarketuri

Conform opiniilor, cheltuiala actuală reprezintă o economie de lungă durată, oamenii făcând stocuri în anticiparea creșterii prețurilor și profitând de promoții. S-a observat o schimbare: românii achiziționează acum alimente perisabile, precum biscuiți, mălai, făină, zahăr, conserve cu pește, fasole sau pateu, în loc de alimente proaspete.

Advertisement

De asemenea, magazinele sunt deja aglomerate cu români care își fac provizii de alimente, fie din teama unui eventual conflict între NATO și Rusia, fie datorită speranței de a evita un val de scumpiri ce ar putea genera penurie alimentară, sau pentru a pregăti masa de Crăciun din timp. Femeile se ocupă de aprovizionarea gospodăriei, în timp ce bărbații achiziționează produse pentru nevoi zilnice: detergenți, hârtie igienică și prosoape.

„Nu avem prea multă experiență în astfel de situații”, au declarat doi pensionari pentru Kanale D.

Cu două luni înainte de Crăciun, a început vânătoarea pentru carnea de porc

Potrivit Antena 3 CNN, crescătorii au vândut în avans toate animalele crescute. Cei care așteaptă până în decembrie pot fi surprinși negativ, astfel încât mulți români au început deja pregătirile de sărbători și achizițiile de carne pentru masa de Crăciun.

Un fermier cunoscut din Rontău, Bihor, menționează că va sacrifica 20 de porci pentru perioada Sărbătorilor. Zece dintre ei sunt deja rezervați, iar prețul porcului poate fi negociat, însă pentru rezervare este necesar un avans de 400 de lei.

„Porumbul s-a scumpit. L-am achiziționat cu 1,4 lei. Noi nu folosim concentrate, ci cereale și hrană naturală. De aceea, carnea are un gust autentic de Crăciun”, a explicat fermierul Dorel Pașcalău pentru Antena 3.


  • Surse imagini: Envato/Profimedia
  • Surse video: Kanale D

Autorul recomandă: Creșterea prețurilor continuă, fiind aproape de 10%. Costuri în creștere la energie și produse esențiale. Previziunile BNR pentru finalul anului

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fiți la curent cu cele mai importante știri

Apăsând butonul Abonare, confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate și Termenii de utilizare
Advertisement