Românii își fac stocuri de alimente din cauza temerilor legate de război și scumpiri, iar mulți caută deja carne de porc pentru Crăciun

multi-romani-isi-fac-stocuri-de-alimente-de-teama-razboiului-sau-a-scumpirilor.-unii-au-inceput-deja-cautarile-dupa-carnea-de-porc-pentru-craciun multi-romani-isi-fac-stocuri-de-alimente-de-teama-razboiului-sau-a-scumpirilor.-unii-au-inceput-deja-cautarile-dupa-carnea-de-porc-pentru-craciun
Mulți români își fac stocuri de alimente de teama războiului sau a scumpirilor. Unii au început deja căutările după carnea de porc pentru Crăciun

Ultimele tendințe în prețuri determină românii să fie mai atenți la buget și să achiziționeze doar produse la reduceri.

Mulți au început deja căutările pentru carnea de porc de Crăciun, sperând să găsească oferte favorabile pe kilogram.

Motivul pentru care românii akumulat majoritatea cumpărăturilor din supermarketuri

În cele din urmă, cheltuiala actuală reprezintă o formă de economie pe termen lung, consideră persoanele care își fac provizii din cauza creșterii prețurilor, profitând de promoții. S-a observat o schimbare: preferă cumpărăturile de alimente neperisabile, cum ar fi biscuiți, mălai, făină, zahăr, conserve, ulei și produse la borcan precum pește, fasole sau pateu, în detrimentul alimentelor proaspete.

Advertisement

Totuși, magazinele sunt deja pline de consumatori care își fac stocuri, fie din teama unui război între NATO și Rusia, fie din cauza unui val de scumpiri ce poate duce la deficit alimentar, sau pentru a avea tot ce le trebuie pentru masa de Crăciun din timp. Femeile accentuează aprovizionarea cu alimente pentru gospodărie, în timp ce bărbații cumpără produse pentru confortul zilnic: detergenti, hârtie igienică și prosoape.

„Nu suntem obișnuiți cu astfel de situații”, au spus doi pensionari pentru Kanal D.

Cu două luni înainte de Crăciun, începe vânătoarea pentru carnea de porc

Conform Antena 3 CNN, crescătorii au vândut deja în avans toate animalele crescute. Cei care așteaptă până în decembrie pot avea surprize neplăcute, astfel încât mulți români au început deja pregătirile de cumpărături pentru sărbători.

Un producător de renume din Rontău, Bihor, afirmă că va sacrifica 20 de porci pentru masa de Crăciun. Dintre aceștia, 10 sunt deja rezervări, iar prețul porcului poate fi negociat, necesităând plata unui avans de 400 de lei.

„Porumbul s-a scumpit. Eu l-am achiziționat cu 1,4 lei. Nu utilizăm concentrate, doar cereale și hrană naturală. Din această cauză, carnea are un gust autentic de sărbători”, a declarat fermierul Dorel Pașcalău pentru Antena 3.


  • Sursa Foto: Envato/Profimedia
  • Sursa Video: Kanal D

Autorul subliniază: Creșterea prețurilor continuă, atingând aproape 10%. Prețurile la energie și produse de bază înregistrează scumpiri, iar BNR anunță tendințe pentru sfârșitul anului.

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fiți la curent cu cele mai importante știri

Apăsând butonul Abonare, confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate și Termenii de utilizare
Advertisement