Mulți călători se întreabă de ce parfumurile din aeronavele Wizz Air și Ryanair sunt mai accesibile decât în magazine.
Prețurile din magazinele de duty-free sunt uneori exagerate, chiar dacă alimentele și băuturile sunt adesea mai scumpe la aeroport decât în supermarketuri.
O fostă însoțitoare de bord a dezvăluit misterul prețurilor mici ale parfumurilor oferite de companiile aeriene low cost.
Companiile aeriene cu prețuri reduse, cum ar fi Wizz Air și Ryanair, vând bilete la prețuri mici și pot compensa pierderile cu vânzarea de produse la prețuri mari. Din acest motiv, prețul unei sticle de apă poate fi ridicat, ajungând la 5 euro.
Costul ridicat al apei acoperă cheltuielile companiilor aeriene pentru spațiile aeroportuare, controalele de securitate și facilitățile.
În schimb, parfumurile comercializate în aeronave nu sunt supuse aceluiași TVA și altor taxe, ceea ce conduce la un preț mai redus decât în magazinele din orașe.
Companiile aeriene încurajează cumpărăturile impulsive
Companiile aeriene colaborează cu magazinele duty-free și producătorii de parfumuri, achiziționând cantități mari pentru a le comercializa cu prețuri atractive.
Cu cât prețurile sunt mai mici, cu atât este mai mare probabilitatea ca pasagerii să achiziționeze mai multe produse. Aceasta este o strategie de marketing care stimulează cumpărăturile impulsive.
De ce este recomandat să evitați consumul anumitor băuturi și alimente în timpul zborului
O altă însoțitoare de bord susține că rezervoarele de apă sunt curățate rar.
„Vorbiți cu o însoțitoare de zbor – noi rar bem cafea sau ceai, pentru că provin din același rezervor de apă”, a spus aceasta, conform Daily Mail.
„Când bei cafea sau ceai, apa fierbinte vine tot din acele rezervoare, care sunt adesea nesatisfăcătoare”.
Alte băuturi și alimente care se recomandă să nu se consume pe timpul zborului
- Cafea – Studiile arată că cofeina poate agrava durerile de cap și crampele musculare, deoarece reduce rezervele de sodiu și potasiu din organism. De asemenea, consumul de cafea poate cauza nevoia de a merge la toaletă mai frecvent și dificultăți în a te odihni.
- Băuturi alcoolice – Deși alcoolul poate fi tentant pentru cei care se tem de zbor, crește riscul formării cheagurilor de sânge. Chiar și zborurile scurte pot presupune acest risc, și alcoolul ar putea crește factorul de risc.
-
Apă de la robinet – De obicei, veți primi apă îmbuteliată dacă o solicitați. Totuși, apa folosită pentru ceai și cafea provine deseori din surse necurate, motiv pentru care este mai bine să evitați aceste băuturi în timpul zborului.
- Fructe confiate – Deși pot părea o gustare potrivită, ele pot cauza probleme persoanelor cu probleme respiratorii, datorită conținutului de sulfiți. Combinația cu oxigenul redus din cabină ar putea agrava condițiile.
-
Ceapă și usturoi – Deși nu afectează direct persoana care le consumă, mirosul puternic poate deranja ceilalți pasageri.
- Fasole, mazăre, linte – Aceste legume pot produce gaze. Diferența de presiune din cabină poate crește semnificativ volumul de gaze din intestine, cauzând disconfort.
-
Brânză cu mucegai – Persoanele cu intoleranță la lactoză pot avea probleme digestive.
- Salam – Aliment cu un conținut ridicat de histamină, care poate declanșa congestie nazală sau sinuzită.
- Nuci și unt de arahide – Au un risc crescut de a provoca alergii. Orice deschidere de ambalaje de acest gen poate crea reacții alergice la pasagerii din jur, datorită recirculării aerului în cabină.
Sursa Foto: Shutterstock
Articol recomandat: Aerofobia: Cum să depășești frica de zbor într-o lume în care 80% din populație nu a zburat niciodată