Banatul, destinație gastronomică 2028: Lubenița, punct de atracție

banatul-intra-in-competitia-pentru-a-deveni-regiune-gastronomica-in-2028,-cu-lubenita-ca-grand-local banatul-intra-in-competitia-pentru-a-deveni-regiune-gastronomica-in-2028,-cu-lubenita-ca-grand-local
Banatul intră în competiția pentru a deveni regiune gastronomică în 2028, cu Lubenița ca grand local

În comuna Gottlob, pepenele, cunoscut ca „Lubenița”, a devenit o marcă recunoscută în Germania, Austria și Ungaria.

Banatul concurează pentru titlul de regiune gastronomică a anului 2028. Un festival dedicat pepenilor se organizează anual.

Fructele suculente, roșii și dulci, sunt exportate și se vând și pe marginea drumurilor.

Advertisement

„Nu este doar un fruct, ci o poveste. Eu, de exemplu, sunt din familie de producători și cultivam lubenița de când mă știu”, a declarat un tânăr producător.

Pe mesele din Banat, lubenița este delicioasă atât ca desert, cât și ca garnitură, sub formă de lubeniță murată. În Gottlob se află și o stațiune cu apă termală benefică.

În cinematograful din Gottlob, în loc de popcorn se servește lubeniță. Pepenii din Banat se vând cu 3 lei/kilogram.


Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fiți la curent cu cele mai importante știri

Apăsând butonul Abonare, confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate și Termenii de utilizare
Advertisement