Paste cu dovlecel și creveți – Rețetă rapidă (15 minute)

reteta-rapida-de-paste-din-dovlecel-cu-creveti.-este-gata-in-15-minute-si-poate-fi-solutia-ideala-pentru-o-cina-sanatoasa,-cand-esti-in-criza-de-timp reteta-rapida-de-paste-din-dovlecel-cu-creveti.-este-gata-in-15-minute-si-poate-fi-solutia-ideala-pentru-o-cina-sanatoasa,-cand-esti-in-criza-de-timp
Rețeta rapidă de paste din dovlecel cu creveți. Este gata în 15 minute și poate fi soluția ideală pentru o cină sănătoasă, când ești în criză de timp

Dacă te confrunți cu lipsa de timp seara, dar trebuie să pregătești o cină delicioasă pentru familie, îți propunem o rețetă rapidă de paste cu dovlecel și creveți. Rețeta este gata în 15 minute și necesită doar câteva ingrediente pentru un gust minunat.

  • Un dovlecel;
  • Usturoi;
  • Ceapă;
  • Creveți congelați;
  • Unt;
  • Suc de lămâie;
  • Pătrunjel;
  • Sare;
  • Piper;
  • Ulei de măsline.

Rețetă paste cu dovlecel și creveți – ghid de preparare:

Dacă nu dispui de un aparat special pentru prepararea pastei din legume, dovlecelul poate fi tăiat în felii subțiri, pe lungime, și lăsat să se scurgă pe un prosop de bucătărie.

În primul rând, prepară creveții la foc mic, într-un strop de ulei de măsline, adăugând usturoi. După 2-3 minute, adaugă și feliile de dovlecel, îndepărtând usturoiul. Condimentează cu sare, piper și alte condimente după gust. În aproximativ 5 minute, pastele din dovlecel sunt gata. La final, adaugă puțin suc de lămâie și pătrunjel tocat peste paste și creveți.

Advertisement

Pastele obținute din dovlecel pot fi înlocuite și cu paste din cartofi dulci sau cu paste din comerț, cu legume sau integrale.

Pastele în regim alimentar:

Pastele pot fi incluse într-o dietă, însă este recomandat să nu le consumi fierbinți, ci reci. Amidoul din paste devine rezistent după răcire, similar fibrelor, ceea ce reduce absorbția zahărului în sânge și te ajută să te simți mai sățios.

Dacă optezi pentru paste în timpul unei diete, acordă atenție ingredientelor din care sunt făcute, optând pentru varianta integrală sau preparate din legume.

Și, dacă alegi totuși paste clasice, evită adăugarea excesivă de ingrediente în sos și cantități prea mari, pentru a controla aportul caloric.

FOTO – Caracter ilustrativ

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fiți la curent cu cele mai importante știri

Apăsând butonul Abonare, confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate și Termenii de utilizare
Advertisement