Credincioșii se află deja în perioada Postului Crăciunului. Provocarea constă în descoperirea unor preparate inovatoare, având în vedere numeroasele restricții alimentare. O rețetă tradițională este salata orientală, care, chiar și fără ingrediente de origine animală, adaptată pentru post, păstrează aromaticitatea specifică bucătăriei tradiționale.
Ingrediente necesare pentru salata orientală de post
Rețeta poate păstra ingredientele unei salate orientale clasice, fără, evident, elemente de origine animală, precum ouăle.
Ingrediente:
- Cartofi – cantitatea variaza în funcție de numărul de porții;
- Castraveți murați în oțet;
- Ceapă roșie (sau albă, conform preferințelor);
- Măsline negre;
- Pătrunjel proaspăt;
- Sare;
- Piper;
Pentru sos:
- Ulei de măsline sau de floarea-soarelui;
- Muștar.
Mod de preparare pentru salata orientală de post
Începe prin spălarea cartofilor și punerea lor la fiert în apă cu sare. În timp ce se fierb cartofii, se toacă mărunt castraveții și ceapa.
Cartofii sunt gata atunci când furculița pătrunde ușor în ei. Se scot din apă și se lasă să se răcească câteva minute. Se curăță coaja, se taie în bucăți mari și se pun într-un bol mare.