Cercetători români obțin succes cu brandul Simona Halep și îl depun pentru brevetare

cercetatorii-romani-dau-lovitura-cu-brandul-simona-halep:-l-am-inscris-in-vederea-brevetarii cercetatorii-romani-dau-lovitura-cu-brandul-simona-halep:-l-am-inscris-in-vederea-brevetarii
Cercetătorii români dau lovitura cu brandul Simona Halep: L-am înscris în vederea brevetării

O instituție publică din România, activând în sectorul agricol, prezintă o inițiativă inovatoare, utilizând numele sportiv al Simonei Halep pentru a promova o nouă descoperire.

Specialiștii de la Banca de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) Buzău au realizat o alegere originală pentru promovarea unui nou sortiment de ardei iute.

Directorul instituției a anunțat că noul soi de ardei iute, identificat recent, poartă numele campioanei de tenis, Simona Halep, care s-a retras din activitate în luna februarie.

Advertisement

Institutia publică din România care a denumit după Simona Halep ultima inovatie în domeniul ardeilor: „Potentialul de a deveni cel mai iute din lume”

Legătura Simonei Halep cu ardeii este de lungă durată, deoarece sportiva a fost supranumită „Halepeno”, un joc de cuvinte între numele ei și ardeiul iute. De altfel, la unele turnee, Simona a apărut cu pantofi decorați cu un ardei iute! Specialiștii români continuă și acum și înregistrează un nou soi de ardei denumit după Simona Halep:

„Se preconizează că va deveni ardeiul cel mai iute din lume, în faza de testare! Este un soi recent, înscris pentru brevetare și omologare cu denumirea provizorie Halep. Deși denumirea este temporară, se apropie foarte mult de un alt soi renumit, Habanero. În mod obișnuit, când soiurile seamănă, se resping, însă vom vedea”, a menționat Costel Vînătoru, director al Băncii de Resurse Genetice din Buzău, într-un interviu pentru Agro TV.

Șeful instituției a subliniat valoarea soiului de ardei denumit după sportivă: „Este un soi valoros, cu potențial mare de producție și foarte picant. Am ales să-l omologăm, având peste 1.000.000 de unități pe scara Scoville. Poate fi cultivat atât în spații protejate, cât și în câmp deschis. Fructul este mare, gustos, condimentat, aromatic și se poate consuma proaspăt, pentru preparate culinare, precum și sub formă de boia. Are multiple utilizări și un profil specific, iar analizele de laborator confirmă că este foarte bogat în vitamina C”, a adăugat directorul BRGV Buzău.

„Am creat un brand național”

Întrebat dacă denumirea ardeiului are vreo legătură cu numele sportivei, acesta a confirmat: „Da, ne-am dorit să creăm un brand românesc reprezentativ, un simbol la care ținem cu toții, Halep, și în același timp participăm la o competiție internațională pentru a obține cel mai iute ardei din lume.

Am demonstrat deja în cadrul unor congrese și concursuri că deținem peste 1.000 de soiuri de ardei iute, în diverse culori, forme și mărimi. În plus, concentrația de capsaicină este impresionantă, ajungând la 2.400.000 de unități pe scara Scoville.

Recent, am dezvoltat și un alt soi cu o putere de 2.700.000 de unități, în curs de aprobare. Acest soi, de asemenea, condimentat, face parte din inițiativa de consolidare a imaginii noastre naționale, utilizând un nume ce amintește de campioana noastră, Simona Halep”, a explicat Costel Vînătoru.

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fiți la curent cu cele mai importante știri

Apăsând butonul Abonare, confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate și Termenii de utilizare
Advertisement