Bacșișuri mici vara aceasta pe litoral: Sezon slab pentru angajați

turistii-nu-mai-sunt-generosi-in-bacsisuri-ca-altadata.-angajatii-de-pe-litoral-spun-ca-au-avut-un-sezon-estival-slab:-inainte-ieseam-cu-50-60-de-lei turistii-nu-mai-sunt-generosi-in-bacsisuri-ca-altadata.-angajatii-de-pe-litoral-spun-ca-au-avut-un-sezon-estival-slab:-inainte-ieseam-cu-50-60-de-lei
Turiștii nu mai sunt generoși în bacșișuri ca altădată. Angajații de pe litoral spun că au avut un sezon estival slab: Înainte ieșeam cu 50-60 de lei

„Veniturile au scăzut la 20-30 de lei pe persoană” și „Sezonul estival a fost mai slab decât altele” sunt observațiile tot mai frecvente ale angajaților de pe litoral. Personalul din restaurante, baruri și pe plaje – majoritatea se plâng de o scădere a veniturilor față de anii precedenți.

La final de sezon, după efortul zilnic sub soare, veniturile nu reflectă o imagine pozitivă. Cifrele arată clar o scădere a interesului turiștilor pentru vacanțele pe litoralul românesc. O altă posibilă explicație este contextul financiar, turiștii economisesc potențial din cauza majorării taxelor.

Alexandra, angajată la un bar de pe plajă, este dezamăgită: economiile obținute au fost modeste (5.000 lei), iar bacșișul a scăzut considerabil față de anul precedent.

Advertisement

„Banii sunt insuficient pentru nevoile mele, trebuie să acopr cheltuielile necesare. Bacșișurile nu sunt suficiente, înainte veniturile erau mai importante.”

Și Miruna, care lucrează ca barmaniță la o terasă din Mamaia, observă o reducere semnificativă a veniturilor în acest an.

„Comparativ cu verile anterioare, acest sezon a fost slab, însă, totuși, am gestionat situația, reușind să economisim pentru studii și eventual pentru permis.”

Mese gratuite în locul bacșișurilor

Clienții se plâng de prețuri ridicate și de calitatea serviciilor. Cu toate acestea, personalul implicat în găsirea de locuri la soare, măsuțe și saltele de plajă nu pare încurajat de această vară.

„Sezonul a fost mai slab, dar noi, ca angajatori, am încercat să compensăm, oferind transport gratuit și trei mese pe zi. Reducerea numărului de turiști a influențat foarte mult veniturile din bacșișuri.”

Turiștii subliniază importanța atenției și profesionalismului în prestarea serviciilor.

„Întotdeauna apreciem un tratament corect și un serviciu satisfăcător, în primul rând profesionalismul partenerilor noștri.”

Tinerii care au lucrat în acest sezon la plajă sau la restaurante, nu sunt siguri dacă vor mai reveni anul viitor pe litoral.


Sursa Foto: Shutterstock

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fiți la curent cu cele mai importante știri

Apăsând butonul Abonare, confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate și Termenii de utilizare
Advertisement